Για να δείτε το site desktop μορφή, πατήστε το κουμπί "Δείτε το site σε desktop μορφή" στο τέλος της σελίδας.OK

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ \\

Έφτασε η ώρα να «καθαρίσει» ολόκληρο το Άλσος! \\

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ \\  11/4/2019
Το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας με απόφασή του (ΔιοικΕφΑθ 99/2019), που έχει ήδη δημοσιευτεί, αποφάσισε ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ την αίτηση ακύρωσης που είχε κάνει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας κατά του Υπουργού Περιβάλλοντος και κατά του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών του εντός του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας!

Πρόκειται αυτή τη φορά, όχι για τον αυθαίρετο σκουπιδότοπο που λειτουργούσε μέσα στο Άλσος και απομακρύνθηκε με ενέργειες της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924, αλλά για αυθαίρετες κατασκευές του παρανόμως λειτουργούντος «ζωολογικού κήπου», μέσα στο Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας. Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώνει η δικαστική απόφαση, από το έτος 1980 και μετά, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας προέβη παράνομα και χωρίς τις απαραίτητες άδειες των Αρχών:

-Σε εκχέρσωση δημόσιου και αναδασωτέου δάσους εμβαδού 2,5 στρεμμάτων,
-Στην κατασκευή τσιμεντένιας βάσης 2,5 στρεμμάτων και
-Στην κατασκευή πλακόστρωτου 1800 τμ περίπου, πάνω στο οποίο κατασκεύασε, επίσης παρανόμως, τοίχους από τσιμεντόλιθους, κτίσματα και κλουβιά και άλλες αυθαίρετες εγκαταστάσεις, που όλες λειτουργούν παράνομα υπό τον τίτλο τους επίσης παράνομου «ζωολογικού κήπου».

Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας για να διατηρήσει την υφιστάμενη κατάσταση εντός του Άλσους, και παρά τις κατεδαφίσεις των εγκαταστάσεων απορριμμάτων που έλαβαν χώρα πριν λίγο καιρό με πρωτοβουλία και ενέργειες της οικογένειας της ΑΕΚ, προσπάθησε με δικονομικά τερτίπια και διάφορα τρικ να πείσει το δικαστήριο για την παραμονή των υπόλοιπων αυθαιρέτων μέσα στο Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας.

Για άλλη μια φορά όμως δεν έπεισε κανέναν! Αναμένουμε πλέον όλοι, να προβεί στις ενέργειες συμμόρφωσης με τη δικαστική απόφαση, που δεν είναι άλλες,  από την κατεδάφιση των παράνομων εγκαταστάσεων! Με τον τρόπο αυτό θα επιδείξει και την ευαισθησία του στη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ιδίως του ίδιου του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας… 

Ας ελπίσουμε ότι πλέον είναι ώριμες οι συνθήκες να αποδείξουμε όλοι έναντι όλων και εμπράκτως πόσο ευαίσθητοι είμαστε απέναντι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος!

Η οικογένεια της ΑΕΚ το έχει ήδη αποδείξει και με το γήπεδο ποδοσφαίρου που κατασκευάζει, αλλά και με όλες τις ενέργειες προστασίας του Άλσους, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό με τις κατεδαφίσεις των αυθαίρετων εγκαταστάσεων των σκουπιδιών,  που επίσης λειτουργούσαν παράνομα μέσα στο Άλσος από τον ίδιο τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ \\

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ \\ 9/12/2019

  Υπεγράφη η σύμβαση για την Υπογειοποίηση! (vid)

  Στην φάση της υλοποίησης περνά ένα από τα σημαντικά κομμάτια του πρότζεκτ για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς», καθώς σήμερα το μεσημέρι υπεγράφη μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της εταιρείας Intrakat η σύμβαση για το έργο «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και σύνοδα έργα...

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ \\ 9/12/2019

  Βραδιά συγκινήσεων και υψηλών συμβολισμών (vid)

  Μια ξεχωριστή, από κάθε άποψη, βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Πανιώνιο και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία, έστειλε το δικό της μήνυμα ισότητας και απόλυτου σεβασμού στην διαφορετικότητα, καθώς οι παίκτες της ομάδας έκαναν την...

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ \\ 8/12/2019

  «Θέλω μια ομάδα από μαχητές»! (vid)

  Ο Μάσιμο Καρέρα είναι και επισήμως από σήμερα ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Ο Ιταλός τεχνικός βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ, υπέγραψε το συμβόλαιό του και στη συνέχεια έκανε τις πρώτες του δηλώσεις. Σε αυτές έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα του, τονίζοντας πως η επιθυμία του είναι να δημιουργήσει μια μαχητική...

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ