Για να δείτε το site desktop μορφή, πατήστε το κουμπί "Δείτε το site σε desktop μορφή" στο τέλος της σελίδας.OK

NEA \\

«Η καλύτερη εικόνα της ομάδας μέχρι τώρα» \\

NEA \\  8/11/2018
H AEK συμπλήρωσε τέσσερις αγώνες με μηδέν βαθμούς στο Youth League, καθώς ηττήθηκε και χθες από την Μπάγερν στο Μόναχο. Όποιος δεν ζει από κοντά αυτή τη διαδικασία, θα υποθέτει ίσως ότι στο στρατόπεδο της ελληνικής ομάδας επικρατεί απογοήτευση, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική: όλοι μέσα στην ΑΕΚ είχαν εξ αρχής επίγνωση του βαθμού δυσκολίας της αποστολής τους απέναντι σε αντιπάλους με πολύ υψηλότερο επίπεδο αγωνιστικής δυναμικότητας και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το να βλέπουν την αγωνιστική πρόοδο της ομάδας και κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά από αγώνα σε αγώνα.

Η ήττα με 2-0 από την Μπάγερν στο Μόναχο ήρθε στις λεπτομέρειες. Αυτή τη φορά η ΑΕΚ δεν είχε ένα καλό ημίχρονο, όπως στον αγώνα με την Μπάγερν στη Ριζούπολη, ή κάποιες καλές ευκαιρίες και ένα γκολ, όπως στον αγώνα με την Μπενφίκα στο ίδιο γήπεδο. Αυτή τη φορά, ήταν ανταγωνιστική σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, αλλά η Μπάγερν βρήκε τις στιγμές να επιβάλει τη δεδομένη τεχνική και φυσική ανωτερότητά της.

Η απογοήτευση, βέβαια, δεν έλειψε στο τέλος από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αλλά ο προπονητής Γιώργος Σίμος, μιλώντας μετά τον αγώνα στο www.aekfc.gr εξήγησε ότι η ΑΕΚ συνεχίζει να έχει μόνο κέρδη από αυτή τη διαδικασία.


-Τέταρτος αγώνας στο Youth League, τέταρτη ήττα, αλλά και μια εικόνα ομάδας που αγώνα σε αγώνα είναι όλο και καλύτερη.
«Η προσπάθεια των παιδιών ήταν πραγματικά καταπληκτική. Ήταν μεγαλύτερο αυτή τη φορά το διάστημα που αντιμετώπισαν τον αντίπαλο στα ίσα και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Λεπτομέρειες διαμόρφωσαν το σκορ στο συγκεκριμένο παιχνίδι και θα μπορούσε αυτό να είναι πολύ καλύτερο. Ισοπαλία ή και κάτι παραπάνω που συναισθηματικά θα τους ανέβαζε ακόμα περισσότερο. Κρατάμε την προσπάθεια των παιδιών και είναι άλλο ένα μάθημα για μας. Όποιος ασχολείται με παιδιά, θα πρέπει πριν από τις απαιτήσεις να γνωρίζει και τις προσδοκίες. Με βάση τις προσδοκίες στο θεσμό αυτό, τα παιδιά έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους».

-Επειδή όμως μιλάμε για νέα παιδιά, πόσο εύκολο είναι να μην απογοητεύονται μετά από μια ήττα και ειδικά όταν έχουν παίξει καλά; 
«Για μένα είναι πολύ εύκολο να ισορροπήσω ανάμεσα στην ικανοποίηση για την εμφάνιση και στην απογοήτευση για το αποτέλεσμα και ο τρόπος για να το πετύχω είναι η συνέπεια και η σταθερότητα σε ό,τι κάνουμε. Η προπόνηση αύριο θα είναι η ίδια, τα συναισθήματά μας θα είναι τα ίδια. Ένας είναι ο στόχος, η προσήλωση στην επόμενη μέρα».

-Δύο μέρες στο FC Bayern Campus, αυτή την... πολιτεία που στεγάζει την ποδοσφαιρική Ακαδημία της Μπάγερν, πρέπει να ήταν μια εμπειρία ζωής ακόμα και για τους πιο έμπειρους από το επιτελείο της ομάδας...
«Οσα είδαμε σε αυτό το διήμερο είναι πέρα από αυτά που έχουμε φανταστεί. Ασχολούμαι οκτώ χρόνια με τις αναπτυξιακές ηλικίες και είχα την τύχη να πάω σε πολλά τουρνουά στο εξωτερικό. Όμως, χθες και σήμερα αυτό που είδα όμως χθες και σήμερα στο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο της Ακαδημίας -και όχι της πρώτης ομάδας- της Μπάγερν, ξεφεύγει από κάθε... λογική. Οι άνθρωποι έχουν πάει σε άλλα επίπεδα. Είναι τέλειο και εκπληκτικό, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο από αυτό που είδαμε. Ήταν όλα τέλεια περιποιημένα και δεν υπήρχε τίποτα που να μην είναι σε απόλυτη τάξη. Και εννοείται ότι σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι οι αγωνιστικοί χώρους των οκτώ γηπέδων που ήταν αυτό ακριβώς που χρειάζεται κάθε Ακαδημία».

-Μέσα από τις υψηλές απαιτήσεις του Youth League, οι παίκτες διανύουν «απόσταση» στην ποδοσφαιρική τους εκπαίδευση που στις εγχώριες διοργανώσεις θα χρειάζονταν μία ολόκληρη σεζόν για να τη διανύσουν; 
«Η διοργάνωση αυτή μάς έχει βοηθήσει πάρα πολύ και σαν επιτελείο και σαν αθλητές. Βλέπουμε σε τι ένταση και σε τι ταχύτητα παίζεται το παιχνίδι και προσπαθούμε και στη δική μας προπόνηση πλέον να ακουμπήσουμε όσο μπορούμε τέτοιου είδους ταχύτητες. Από τη στιγμή που τις βλέπουμε και τις παίζουμε και αυτό είναι το επίπεδο της διοργάνωσης που συμμετέχουμε, εμείς σαν προπονητές είναι δουλειά μας να προετοιμάσουμε τα παιδιά σε αυτές τις ταχύτητες κάθε μέρα στην προπόνηση. Όλη η δουλειά μας φέτος έχει προσαρμοστεί σε αυτό και δεν μιλάω μόνο για την προετοιμασία μας για τους αγώνες του Youth League, αλλά και για το πρωτάθλημα. Αυτό που ζούμε και θα το ζήσουμε και σε άλλα δύο παιχνίδια, θα το θυμόμαστε σε όλη τη ζωή μας και ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να το ζήσουμε και στο μέλλον. Ολη αυτή η διαδικασία ωριμάζει πολύ τα παιδιά και είναι γεγονός ότι στο σημερινό παιχνίδι για πολύ μικρές λεπτομέρειες δεν κατάφεραν να έχουν και κάτι παραπάνω που θα ήταν και μια δικαίωση για την προσπάθεια που κάνουν. Πραγματικά σήμερα (χθες) πιστεύω ότι φτάσαμε ελάχιστα πριν από μία επιτυχία».

-Μήπως ανακαλύπτετε πράγματα που ακόμα κι εσείς δεν ξέρατε ότι μπορούσαν να τα «βγάλουν» οι παίκτες;
«Ξέραμε τι δυνατότητες έχουμε σαν ομάδα και σαν ποδοσφαιριστές αλλά δεν ήμασταν έτοιμοι να τα υποστηρίξουμε. Μας κάνει πολύ καλό που είμαστε αναγκασμένοι να μπούμε σε τακτικά ζητούμενα που στο πρωτάθλημα Κ19 της Super League δεν πρόκειται ποτέ να τα συναντήσουμε. Ολο αυτό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο και «επίπονο», αλλά σίγουρα είναι ένα τεράστιο κέρδος όλη αυτή η διαδικασία».

-Ωστόσο η ΑΕΚ μπαίνει στο γήπεδο για να παίξει με την Μπάγερν, τον Αγιαξ και την Μπενφίκα χωρίς να αλλάζει τον αγωνιστικό προσανατολισμό που έχει και στους αγώνες του πρωταθλήματος.  
«Τα παιδιά μπαίνουν στο γήπεδο για να παίξουν το ποδόσφαιρο που έχουν εκπαιδευτεί. Ενα ποδόσφαιρο πολυ σύνθετο και πολύ επιθετικό. Εμείς δεν μπήκαμε στη διοργάνωση για να παίζουμε με αμυντικούς προσανατολισμούς, αλλά με αυτό που μαθαίνουμε στην προπόνηση. Τα παιδιά αυτά μπορούν να βελτιωθούν μόνο αν σε όλους τους αγώνες αντιμετωπίζουν τους αντιπάλους με επιθετική νοοτροπία. Εμείς αυτό κάνουμε, όσο και αν είναι δύσκολο επειδή απέναντί μας έχουμε αντιπάλους υψηλότερου επιπέδου. Όσο κι αν αυτό εμπεριέχει ένα ρίσκο. Αλλά δεν πρόκειται να το εγκαταλείψουμε για κανένα λόγο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ \\

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ \\