Για να δείτε το site desktop μορφή, πατήστε το κουμπί "Δείτε το site σε desktop μορφή" στο τέλος της σελίδας.OK

ΕΙΔΗΣΕΙΣ \\

Η ομιλία του Στέλιου Σεραφείδη \\

ΕΙΔΗΣΕΙΣ \\  27/7/2017
Συγκίνησε η ομιλία του προέδρου των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ Στέλιου Σεραφείδη στο πλαίσιο του Αγιασμού εν όψει της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το πλήρες κείμενο όσων είπε ο μεγάλος ποδοσφαιριστής του παρελθόντος και διαχρονικό σύμβολο λατρείας και αφοσίωσης στην ΑΕΚ.


Αδέρφια μου, Ενωσίτες.

Το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα.

Πατάμε γερά στα χώματα της προσφυγομάνας πόλης της Νέας Φιλαδέλφειας.

Και τώρα πια, μπορούμε να ονειρευόμαστε.

Ύστερα από 14 χρόνια ντροπής και οδύνης, μπορούμε σήμερα για πρώτη φορά να κοιτάξουμε στα μάτια τους πρόσφυγες του Μεσοπολέμου, που με το πηλοφόρι έχτισαν το γήπεδό μας εδώ, που στεκόμαστε τώρα: 

Τον Κωνσταντίνο Σπανούδη, που μεσολάβησε στον Ελευθέριο Βενιζέλο για να πάρουμε το οικόπεδο.

Τον Νίκο Γκούμα, που μερίμνησε για την βελτίωση του σταδίου μας, του πρώτου σπιτιού της ΑΕΚ στην Αθήνα.

Τον Λουκά Μπάρλο, που έκτισε τη σκεπαστή, που έχει και αυτή τη δική της ιστορία.

Συμβολικά, η οικοδομική άδεια που σήμερα κρατάμε πλέον στα χέρια μας, αφιερώνεται σε αυτούς τους τιτάνες εντιμότητας, αλλά και σε όσους επί 93 χρόνια αφοσιώθηκαν στα ανθρωπιστικά ιδανικά της ΑΕΚ.

Περάσαμε εφιαλτικές στιγμές ως άστεγοι, μακριά από το σπίτι μας. Μια εστία που για χρόνια ολόκληρα μοιραζόμαστε σαν οικογένεια μεγάλη και δεμένη, επιτυχίες σπουδαίες μα και λύπες, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, σε μια πρωτόγνωρη αλληλεγγύη πνεύματος και ψυχών.

Ταπεινωθήκαμε, αλλά δεν σκύψαμε το κεφάλι. Με μπροστάρη τον ηγέτη της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη, και συνοδοιπόρους τους συνεργάτες του, τα επιτελικά στελέχη της ομάδας, αλλά και τον λαό της ΑΕΚ, που πάντα πίστευε στην ώρα της μεγάλης λύτρωσης.

Τώρα, έληξε οριστικά και αμετάκλητα η περίοδος της εσωτερικής προσφυγιάς, και αρχίζει η μεγάλη αναδημιουργία. 

Ο Σύνδεσμος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, ζώντας τον παλμό του ενωσίτικου κόσμου μέσα από τους πολλούς φιλικούς αγώνες σ’ όλη τη περιφέρεια, καταλαβαίνει την συγκίνηση και την περηφάνια των οπαδών μας – την έχουμε και εμείς.

Και νοιώθουμε ότι τώρα με το νέο μας γήπεδο, θα έχουμε την ευκαιρία για πολλές αγωνιστικές επιτυχίες και τίτλους. Μείναμε πίσω, αλλά τώρα σηκωθήκαμε.

Δεν είμαστε αφελείς για να πιστέψουμε ότι θα σταματήσουν τις αντιδράσεις όσοι δεν θέλουν το γήπεδο εδώ. Εμείς λέμε: Τα θεμέλια που θα μπουν στην Αγιά Σοφιά, δεν είναι μία πολεοδομική ή άλλη ρύθμιση. Είναι θεμέλια ψυχής. Όλου του κόσμου της ΑΕΚ. Που δεν θα επιτρέψει ποτέ ξανά άλλον ξεριζωμό.

Το γήπεδο θα κτιστεί οπωσδήποτε. Και εκτός από σπίτι μιας μεγάλης ελληνικής και ευρωπαϊκής ομάδας, θα είναι ένα ζωντανό μνημείο που θα θυμίζει σε όλους τις προσφυγικές μας καταβολές.

Σήμερα, ανοίγει η «Θύρα Ιστορία». Άς τη διαβούμε όλοι, και μαζί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ \\

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ \\