Για να δείτε το site desktop μορφή, πατήστε το κουμπί "Δείτε το site σε desktop μορφή" στο τέλος της σελίδας.OK

ΕΙΔΗΣΕΙΣ \\

Υπεγράφη η σύμβαση με την Περιφέρεια για την OPAP Arena! \\

ΕΙΔΗΣΕΙΣ \\  18/6/2021
Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, παρουσία του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη, η προγραμματική σύμβαση προϋπολογισμού 14.274.193,50 ευρώ για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για τη λειτουργία της OPAP Arena.

Η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και της ΑΕΚ, υπεγράφη σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξη Αλεξίου. Παρόντες ήταν επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Γιώργος Κοσμάς, o Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος, η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα και o εκπρόσωπος της DIMAND Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της υπογραφής της προγραμματικής Σύμβασης επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής, πιστή στις δεσμεύσεις της συμβάλει με γοργούς ρυθμούς στη χρηματοδότηση και του αναγκαίου εξοπλισμού για την ολοκλήρωση και λειτουργία του γηπέδου της ΑΕΚ. «Αποδεικνύουμε έμπρακτα το πόσο συνεπείς είμαστε, αλλά́ και το πόσο γρήγορα τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μας που βρίσκονται πάντα κοντά στο έργο και σε αγαστή συνεργασία με τους αναδόχους, ώστε όλα τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους. Κάνουμε μεγάλο αγώνα, ώστε του χρόνου να είναι όλα έτοιμα».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης επισημαίνοντας ότι: «ο στόχος μας είναι τέτοια εποχή́ του χρόνου να κάνουμε τα εγκαίνια του γηπέδου, το οποίο θα είναι το πιο όμορφο της Ευρώπης».

Να σημειωθεί η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί τμήμα της «Κατασκευής του Γηπέδου της ΑΕΚ» με συνολικό προϋπολογισμό 20.000.000 ευρώ, ενώ με τη νέα προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη σήμερα εξασφαλίζεται η προμήθεια Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού απαραίτητου για τη λειτουργία του γηπέδου, προϋπολογισμού 14.274.193,50 ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή, βάζει πλέον την OPAP Arena στην τελική ευθεία προς την κατασκευαστική ολοκλήρωση καθώς αναμένεται να ολοκληρωθούν και τα εσωτερικά έργα εξοπλισμού. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η συνεργασία των συμβαλλομένων μερών για την υλοποίηση της προμήθειας και τοποθέτησης εξοπλισμού. Μεταξύ άλλων οι προμήθειες αφορούν:
1) Εγκαταστάσεις Συστημάτων Δικτύωσης, Πληροφορικής και Ασφαλείας
2) Εγκαταστάσεις Ήχου, Εικόνας, Οπτικοακουστικών και Τηλεοπτικής Μετάδοσης
3) Μηχανήματα συντήρησης χλοοτάπητα
4) Τοπικά μέσα κατάσβεσης
5) Εγκαταστάσεις φωτισμού
6) Μηχανήματα θέρμανσης ψύξης - κλιματισμού
7) Ηλεκτρικοί Πίνακες διανομής
8) Αρχιτεκτονικός εξοπλισμός

Η προμήθεια εντάσσεται στο πλαίσιο της Κατασκευής του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας, που αναπτύσσεται σε έκταση συνολικού εμβαδού 29.121,161 τ.μ..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ \\