Για να δείτε το site desktop μορφή, πατήστε το κουμπί "Δείτε το site σε desktop μορφή" στο τέλος της σελίδας.OK

ΑΝΤΟΝΙΟ ΚΑΛΑΝΤΟ \\ Γυμναστής

  • ΠΛΗΡΕΣ ΟΝΟΜΑ : ΑΝΤΟΝΙΟ ΚΑΛΑΝΤΟ

  • ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Πορτογαλική

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ \\

Ο Αντόνιο Καλάντο γεννήθηκε στην Πορτογαλία στις 12 Μαΐου 1981. Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το Πανεπιστήμιο του Πόρτο (Πορτογαλία), μάστερ στην Αθλητική Αποκατάσταση από το Πανεπιστήμιο της Χιρόνα (Ισπανία) και μάστερ στην Μεγιστοποίηση Απόδοσης στα ομαδικά σπορ από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (Ισπανία). 

Εργάστηκε στην Μπράγκα (Πορτογαλία) την περίοδο 2013-2015 ως υπεύθυνος για την ανάπτυξη αντοχής και του προγράμματος πρόληψης τραυματισμών στις Ακαδημίες του συλλόγου. Το 2015 εντάχθηκε στην Ρίο Άβε (Πορτογαλία) ως προπονητής φυσικής και αθλητικής αποκατάστασης και γυμναστής, όπου συνεργάστηκε με τον Μιγκέλ Καρντόσο και από τότε τον ακολούθησε στην Ναντ (Γαλλία) και στην Θέλτα (Ισπανία).

Έχει επίσης συνεργαστεί ως Strength and Conditioning Coach με αρκετούς Πορτογάλους ποδοσφαιριστές, αλλά και ομάδες ποδοσφαίρου, έχοντας συμβουλευτικό ρόλο στον τομέα της πρόληψης τραυματισμών. Στην καριέρα του ως ομιλητής και εκπαιδευτής έχει συμμετάσχει σε αρκετά σεμινάρια προπονητών, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθώς και σε συνέδρια αφιερωμένα στο θέμα της αθλητικής επιστήμης.