Για να δείτε το site desktop μορφή, πατήστε το κουμπί "Δείτε το site σε desktop μορφή" στο τέλος της σελίδας.OK

ΓΡΑΦΕΙΑ \\

Διεύθυνση : Ολύμπου και Πάτμου, Μαρούσι Τ.Κ. 15123
Τηλέφωνο : 210-6855850
FAX : 210-6855150
E-mail : info@aekfc.grΈνα επιβλητικό κτίριο στον αθλητικό πνεύμονα του ΟΑΚΑ και συγκεκριμένα στον παράδρομο της «Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη» στη διασταύρωση των οδών Πάτμου και Ολύμπου φιλοξενεί από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 ολόκληρο τον μηχανισμό της διοικητικής λειτουργίας της ΑΕΚ. Tα νέα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ -συνολικής δομημένης επιφάνειας 3.200 μ2- στεγάζoνται σε οχτώ επίπεδα (από το -2 μέχρι τον πέμπτο όροφο) και εξυπηρετούν με άψογο τρόπο όλες τις διοικητικές υπηρεσίες της ομάδας, που για πρώτη φορά στην ιστορία της στεγάζεται σε ένα αποκλειστικής χρήσης κτίριο.

Εσωτερικά κτιρίου

-Ο κάθε όροφος επιφάνειας 250 μ2 πλήρως οργανωμένος και αυτόνομος, με δικούς του χώρους υποδοχής, meeting rooms, wc, kitchenette κτλ, εξυπηρετεί την κάθε υπηρεσία της διοίκησης της ομάδας αυτοτελώς.
-Mε μια αρχιτεκτονική λύση στην λογική του open space με individual privacy ταυτόχρονα, εξασφαλίζεται η μέγιστη λειτουργικότητα σε μια σύγχρονης αντίληψης παραγωγική διαδικασία
-Η μορφολογία των εσωτερικών χώρων αποπνέει σύγχρονη σεμνή πολυτέλεια ντυμένη στα χρώματα της ομάδας και δίνει ένα στίγμα δυναμισμού και υπεροχής.
-Η πλήρης μέριμνα (σε όλες τις χρήσεις του κτιρίου) για άτομα ΑΜΕΑ είναι ευαίσθητα εμφανής όσο και η διάθεση υποδοχής για το ευρύτερο κοινό.
-Όλοι οι όροφοι είναι διαμπερείς, με συνεχείς τζαμαρίες που μεταφέρουν τη θεαματική άποψη του ΟΑΚΑ, αλλά και μεγάλου μέρους του Λεκανοπέδιου στο εσωτερικό των χώρων, δημιουργώντας μια άρρηκτη και συνεχή επαφή με το εξωτερικό γίγνεσθαι.

Εξωτερικά κτιρίου

-Η αρχιτεκτονική όψη του κτιρίου μαρτυρά με τον πιο εμβληματικό τρόπο το dna της ομάδας. Χρώματα και εικονικές αναφορές παραπέμπουν άμεσα στις ρίζες αλλά και στις δόξες του συλλόγου.

-Σεμνή και επιβλητική ταυτόχρονα η αρχιτεκτονική του κτιρίου δεσπόζει στον περιβάλλοντα χώρο του σαν μια οντότητα αναφοράς στον δυναμισμό του χρήστη.

-Η όλη οργάνωση του περιβάλλοντα χώρου με οικολογική συνείδηση δημιουργεί ένα φιλόξενο και ζωτικό περιβάλλον στον πολεοδομικό ιστό της πόλης.

-Από το ξεκίνημα του έργου στην εξωτερική πρόσοψη του κτιρίου, όταν βάφτηκε σε μαύρο χρώμα, τοποθετήθηκαν τα αυτοκόλλητα, που συνδέουν την ομάδα με το παρελθόν της και την καταγωγή της από την Κωνσταντινούπολη με το moto «Μία ιστορία, Μία ομάδα».

To ιστορικό

Το καλοκαίρι του 2015 και συγκεκριμένα στις αρχές Αυγούστου η διοίκηση της ΑΕΚ κατέληξε στο συγκεκριμένο κτίριο, απέναντι από το Ολυμπιακό Στάδιο που είναι η προσωρινή έδρα της ομάδας, προκειμένου να μετεγκαταστήσει τα γραφεία της εταιρίας που μέχρι τότε στεγάζονταν στο ΟΑΚΑ.

Ανήμερα της γιορτής της Παναγίας, στις 15 Αυγούστου του 2015, έπιασαν για πρώτη μέρα δουλειά τα συνεργεία σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο για πάνω από δέκα χρόνια που προηγουμένως στέγαζε τις υπηρεσίες της εταιρίας «Ευρωπαϊκή Τεχνική». Οι εργασίες διήρκεσαν περίπου επτά μήνες.

Τα υπόγεια του κτιρίου ήταν πλημμυρισμένα και χρειάστηκαν περίπου δεκαπέντε μέρες για να γίνει η άντληση των υδάτων αλλά και η μεταφορά των κατεστραμμένων γραφείων, κομπιούτερ και της χαρτικής ύλης της προηγούμενης εταιρίας.

Αμέσως μετά άρχισε το γκρέμισμα των τοίχων προκειμένου να ξεκινήσει από το μηδέν η ανακατασκευή του κτιρίου βάσει των νέων σχεδίων. Από τα προηγούμενα γραφεία δεν έμεινε σχεδόν τίποτα ίδιο, ούτε καν η καλωδίωση ή η εγκατάσταση του κλιματισμού. Όλα δημιουργήθηκαν από την αρχή.

Αλλαγές έγιναν και στους εξωτερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα στη διαμόρφωση της κεντρικής εισόδου με νέες πλάκες ενώ δημιουργήθηκε και η ράμπα για τα ΑΜΕΑ, προκειμένου το κτίριο να είναι βολικό για όλους τους χρήστες.

Στην είσοδο των γραφείων δεσπόζει το εντυπωσιακό γράφημα, που απεικονίζει την ιστορία της ομάδας από το 1924 μέχρι τις μέρες μας, το έμβλημα της ομάδας έχει χαραχτεί στην τζαμαρία της κεντρικής πύλης, ενώ στον εσωτερικό τοίχο του ανελκυστήρα αναγράφονται όλες οι ελληνικές πόλεις του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Οι σκάλες του κτιρίου «ντύθηκαν» με φωτογραφίες των μεγάλων μορφών της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας.

Εκτός από την μπουτίκ με τα προϊόντα του ρουχισμού της ομάδας μας στο ισόγειο των γραφείων, στον πέμπτο όροφο λειτουργεί αίθουσα παρουσιάσεων και συνεντεύξεων Τύπου με φόντο το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, που είναι βεβαίως η –προσωρινή- μας έδρα!

Είναι ευνόητο ότι η στέγασή της στο εντυπωσιακό κτίριο του Αμαρουσίου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το χρονοδιάγραμμα για την «Αγιά Σοφιά», αφού η δημιουργία του γηπέδου της στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν θα ακυρώσει την ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας των νέων της γραφείων.

Το σχέδιο της μετεξέλιξης της ΑΕΚ σε μία σύγχρονη και αυτόνομη σε όλα τα επίπεδα εταιρία, όπως εξαγγέλθηκε στις πρώτες μέρες της νέας της εποχής, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Με σύγχρονο όραμα όπως ταιριάζει στο μεγαλείο της.

ΤΑ 8 ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Level -2

Βοηθητικοί και αποθηκευτικοί χώροι

Level -1
Γραφεία τεχνικής υποστήριξης και μηχανογράφησης - Γραφεία διοργάνωσης αγώνων – Γραφείο διευθυντή ασφαλείας  - Γραφεία εξυπηρέτησης συνδέσμων και φιλάθλων – Τμήμα Προμηθειών

Level 0
Είσοδος – Υποδοχή – Γραμματεία
ΑΕΚ Travel Agency – Boutique, shop
Bar, εστιατόριο προσωπικού

Level 1
Οικονομικός διευθυντής – Λογιστήριο – Οικονομικές υπηρεσίες -Ταμείο - Εισιτήρια διαρκείας

Level 2
Τεχνικός διευθυντής Ακαδημιών – Συντονιστής οργάνωσης Ακαδημιών – Δίκτυο Ανάπτυξης – Υπεύθυνος λειτουργίας ποδοσφαιρικού τμήματος – Τεχνικός διευθυντής – Scouting

Level 3
Νομική υπηρεσία
Εμπορικό τμήμα – VIP, Μembers - Δημόσιες σχέσεις –
Τμήμα marketing

Level 4
Γραφείο προέδρου -Γραφείο διευθύνοντος συμβούλου - Γραφείο εκτελεστικού διευθυντή
Γραφείο γενικής διευθύντριας - Αίθουσα τροπαίων


Level 5
Γραφείο διευθυντή επικοινωνίας – Γραφείο Τύπου - Press room
Δημιουργικό τμήμα – Web site administrator
ΠΛΑΝΟ ΓΗΠΕΔΟΥ \\