Για να δείτε το site desktop μορφή, πατήστε το κουμπί "Δείτε το site σε desktop μορφή" στο τέλος της σελίδας.OK
MENU

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΕΡΚΙΔΑ \\

H μαθητική κερκίδα της ΑΕΚ λειτουργεί στο Ολυμπιακό Στάδιο την τελευταία τετραετία, με τους μικρούς φίλους της ομάδας να φιλοξενούνται πλέον στη Θύρα 21 του γηπέδου στα εντός έδρας παιχνίδια, και έχει επιμορφωτικό χαρακτήρα, αφού μοιράζεται σε όλα τα παιδιά αλλά και στους συνοδούς τους υλικό σχετικό με το μήνυμα του πανό (το οποίο περνάει μηνύματα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων, υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης, ισότητας και δικαιοσύνης) το οποίο αναρτάται κάθε φορά.

Η πρεμιέρα της μαθητικής κερκίδας της ΑΕΚ για την σεζόν 2018-19 έγινε στην αναμέτρηση της 15ης Σεπτεμβρίου με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, όπου οι μαθητές σήκωσαν πανό με μήνυμα ενόψει της επερχόμενης Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης (21/09), με τη φράση του Δαλάι Λάμα «δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε ειρηνικά αν δεν βρούμε πρώτα την ειρήνη μέσα μας».

Η επιστολή της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Υπουργείο Παιδείας πριν την έναρξη της μαθητικής κερκίδας, τον Οκτώβριο του 2014: «Η εποχή που διανύει η χώρα μας είναι δύσκολη από κάθε πλευρά. Το ποδόσφαιρο, ένα άθλημα που συγκινεί δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη είναι, εκτός των άλλων, ένα κοινωνικό φαινόμενο και ως εκ τούτου ο ρόλος του στην κοινωνία πολύπλευρος και σημαντικός. 

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, ένας Σύλλογος που η ιστορία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προσφυγιά και τις χαμένες πατρίδες είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ότι έχει να κάνει με την κοινωνία αλλά και τα παιδιά μας, το μέλλον της Ελλάδας.

Απόφασή μας είναι τη νέα σεζόν να λειτουργήσει στους εντός έδρας αγώνες της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ η Μαθητική Κερκίδα. Επιθυμία μας είναι να είναι γεμάτη από μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών. Θα την οργανώσουμε όμως με έναν ξεχωριστό τρόπο. Σε κάθε αγώνα τα παιδιά θα στέλνουν ένα κοινωνικό μήνυμα στους συνανθρώπους μας που μέσω της ΑΕΚ θα διαδίδεται σε όλα τα ΜΜΕ.

Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να είναι πρότυπα για τους νέους και η προσπάθεια όλων μας έχει σκοπό την προσφορά αθλητικής παιδείας και κοινωνικής αγωγής στους μαθητές των σχολείων».

Η μαθητική κερίδα δεν θα λειτουργήσει τη σεζόν 2021-2022 λόγω της πανδημίας covid-19.

Δείτε ΕΔΩ τα βίντεο της μαθητικής κερκίδας της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ
ΠΛΑΝΟ ΓΗΠΕΔΟΥ \\
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ \\